Instructiefilms maken kunnen qua doelstelling sterk verschillen

Voor welke doelgroep wilt u instructiefilms laten maken? Wanneer u instructiefilms wilt laten maken voor uw eigen personeel, dan wilt u bijvoorbeeld laten zien welke gevaarlijke situaties zich op de werkvloer kunnen voordoen. Het doel van dergelijke instructiefilms maken is preventie. Door professionele en vooral geloofwaardige instructiefilms te maken wordt letsel aan mensen voorkomen. Dit soort instructiefilms zijn ook zeer geschikt om nieuw personeel op de gevaren te wijzen en te laten kennismaken met het bedrijf. Geloofwaardigheid en herkenning spelen een belangrijke rol bij het maken van dit soort instructiefilms.

Instructiefilms laten maken om kosten te besparen

U kunt ook instructiefilms laten maken uit kostenoverwegingen. Steeds meer bedrijven laten instructiefilms maken, waarin veel gevraagde onderwerpen die aan een helpdesk worden gesteld, op een heldere wijze in een instructiefilm worden uitgelegd. Onderzoek wijst uit, dat dit door veel relaties gewaardeerd wordt. Een belangrijke voorwaarde is dat de instructiefilms helderheid verschaffen en er zo min mogelijk gebruik gemaakt wordt van vakjargon. Wanneer men hierin slaagt kan men aanmerkelijk besparen op de personeelskosten van een relatief dure helpdesk.

Instructiefilms maken vereist een hoge mate van vakmanschap

Het moge duidelijk zijn, dat er een hoog ontwikkeld empathisch vermogen aanwezig moet zijn bij de makers van instructiefilms. Want alleen dan kan men instructiefilms maken die volledig aansluiten bij de doelgroep.