Volop kansen om juist nu met nieuwe initiatieven te starten

Volop kansen om juist nu voor uzelf te beginnen

Zowel voor innovatieve MKB-ondernemers als ZZP’ers

Het Coronavirus heeft de wereld in zijn greep. Een groot deel van de mondiale economieën heeft hier zwaar onder te lijden. De verwachting is dat een groot aantal landen met een krimp van 5 tot zelfs 10% te maken krijgen. Ook de Nederlandse economie zal met een forse krimp te maken krijgen.

Ondanks een grootschalig en ingrijpend ondersteuningspakket door de overheid zien veel ondernemers hun MKB-bedrijf snel ten onder gaan. Denk hierbij aan veel zelfstandige winkeliers, restaurants, kappers, eigenaren van sportscholen, tuinders in het Westland enz. Omdat niemand weet wanneer er een vaccin en/of medicijn gevonden wordt, is de kans groot dat veel MKB-ondernemers hun bedrijf niet overeind zullen kunnen houden.

Dat geldt ook voor veel bedrijven. Vooralsnog kan men een groot deel van hun medewerkers aan het werk houden door ze thuis te laten werken, maar de vraag is voor hoe lang. Ook hier krijgt men te maken met dalende omzetten, omdat de vraag stagneert. Zelfs in de bouw dreigen binnen een half jaar zo’n 40.000 tot 50.000 vakmensen zonder werk te komen. Dan hebben we het nog geeneens over toeleveringsbedrijven.

Zolang het Coronavirus ons in zijn greep heeft zullen we rekening moeten houden met een verdere krimp van de mondiale economie. Het is daarom te hopen dat er snel een vaccin / medicijn gevonden wordt, want de economische gevolgen zijn ongekend. De meeste mensen beseffen het helaas nog niet en denken dat ze gewoon door kunnen gaan met hun leventje na de Corona-crisis. Wanneer de rook is opgetrokken en men het economische slagveld kan overzien, dan zal men schrikken van de impact die het Coronavirus heeft veroorzaakt.

Er zijn ook een groot aantal bedrijfstakken die ‘floreren’ als nooit tevoren. Denk hierbij aan supermarkten, transportsector en webwinkels. Daarnaast blijkt er een grote herwaardering plaats te vinden voor verplegende en verzorgende beroepen, het onderwijs, politie en leger. Wellicht dat de Coronacrisis voor een grote instroom van nieuwe arbeidskrachten gaat zorgen en de tienduizenden banen ingevuld gaan worden.

Omdat een groot aantal MKB-bedrijven en ZZP’ers de Corona-crisis waarschijnlijk niet zullen overleven, gaan er grote kansen ontstaan door in deze markten te stappen. Doe dit wel overwogen. Breng in kaart waarom een MKB-bedrijf de Coronacrisis niet heeft overleefd en maak gebruik van een business concept waarvan u zowel online als offline kunt bestaan. De zeer ervaren marketingspecialisten van 2Vanhorssen.com weten als geen ander hoe u dit het beste kunt aanpakken. Zij helpen u niet alleen theoretisch, maar ook in de praktijk.