losers hebben een excuus, winnaars een plan

Losers hebben een excuus, winnaars een e-commerce plan

Helaas heeft de mondiale Corona pandemie aan veel MKB-ondernemers, die uitsluitend hun klanten bedienen vanuit een fysieke winkel, duidelijk gemaakt dat het hebben van een regionale webwinkel een must is. Helemaal wanneer door verregaande maatregelen van de overheid het onmogelijk wordt gemaakt om omzet te generen, terwijl de vaste lasten als huur en verzekeringen gewoon doorgaan. We zien niet voor niets dat webwinkels een ongekende stijging van de verkoop meemaken. Men kan zelfs niet aan de enorme vraag voldoen.

De oplossing voor elke MKB-ondernemer is regionale multichannel

U kunt er als MKB-ondernemer voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten en feitelijk de spreekwoordelijke handdoek in de ring te gooien. Dit lost de problemen het komende jaar niet op, want waarschijnlijk duurt het nog wel tot het einde van 2021 voordat we hopelijk een structurele verbetering mogen verwachten. Veel hardwerkende MKB-ondernemers zullen dit zakelijk niet gaan overleven.

Wat bedoelen wij met regionale multichannel?

De ervaren specialisten van de e-Commerce voor het MKB hebben een concept ontwikkeld, dat aantoonbaar werkt voor elke MKB-ondernemer. Voor MKB-ondernemers die geen ervaring hebben met e-commerce bestaat het uit een mix van uw fysieke winkel en een regionale webwinkel. Beide kanalen worden volledig op elkaar afgestemd en versterken elkaar in hoge mate. U raakt geen klanten kwijt aan webshops, maar behoudt en breidt u klantenbestand maandelijks uit. Onze specialisten kunnen u hier alles over vertellen.

Wanneer u één jaar ervaring heeft opgedaan met uw multichannel aanpak kunt u overgaan naar een omnichannel marktbenadering. U schakelt dan meerdere kanalen in zoals de sociale media. Maak niet de fout om direct over te gaan naar een omnichannel marktbewerking, want dan gaat het gegarandeerd verkeerd.

Uitsluitend MKB-ondernemers met een e-commerce plan overleven

Als MKB-ondernemer kunt u rustig blijven afwachten en allerlei excuses verzinnen waarom uw huidige bedrijfsvoering geen toekomst meer heeft. Als ondernemer kunt u ook kijken welke kansen er zijn op de huidige markt. De specialisten voor het MKB helpen u hier graag mee. Blijven zitten heeft geen zin. Losers hebben een excuus, winnaars een plan!