Geen of veel te weinig aandacht voor elektronische bedrijfsvoering

Familiebedrijven spelen een belangrijke rol in het bedrijfsleven en onderscheiden zich door hun gedrevenheid, betrokkenheid, enthousiasme en hun vaak unieke informele familiaire sfeer. Elk familiebedrijf heeft in de loop der tijd zijn/haar eigen familiesysteem ontwikkeld. Zie het als de afspiegeling, zoals men als familie met elkaar omgaat. Wanneer je als ‘buitenstaander’ voor het eerst bij een familiebedrijf binnenkomt ervaar je dat direct.

Hoe is dit voor uw klant als ze via social media, bijvoorbeeld uw website, voor het eerst kennis maken met uw familiebedrijf? Wat voor indruk laat u dan achter? Hoe vindbaar/bereikbaar is uw familiebedrijf online?

Ligt uw familiebedrijf online en offline nog op de juiste koers?

Wij worden als strategisch adviesbureau periodiek ingehuurd om met de eigenaren te bespreken én in kaart te brengen of de missie en de strategie van het familiebedrijf nog klopt. Belangrijk is, dat gekeken wordt in de spreekwoordelijke glazen bol en dat alles bespreekbaar is. Wat zijn nieuwste ontwikkelingen? Hoe is de ontwikkeling van het marktaandeel? Welke kansen en bedreigingen zijn er? Zijn er alternatieven voor onze producten en diensten op de middellange termijn? In negen van de tien gevallen wordt tijdens dit soort cruciale sessies duidelijk de onderbelichte rol die elektronische bedrijfsvoering nog steeds bij veel familie bedrijven inneemt. En dat is volkomen onnodig  en gevaarlijk. De rol van elektronische bedrijfsvoering (lees e-commerce) wordt namelijk steeds groter en belangrijker.

De nieuwe generatie klanten beslist en werkt uitsluitend online

Belangrijk is om bij de online positionering van uw familiebedrijf ook de jongere generatie te betrekken. Zij maken vrijwel dagelijks intensief gebruik van het internet en verschillende social media. Dat is hun met de paplepel ingegoten. U zult in positieve zin verrast staan van de ideeën waarmee zij komen. Wat we vooral bij familiebedrijven zien is, dat de eigenaren / het management terughoudend is om zwaar in te zetten op e-commerce. Vaak krijgen wij te horen, dat met de traditionele manier van werken de gewenste doelstellingen en omzet gerealiseerd worden. Waarom zouden wij voor een deel onze aandacht gaan verleggen? Het antwoord is eenvoudig. Toekomstige afnemers oriënteren zich op een andere manier dan de traditionele!

Geef in uw missie e-commerce de aandacht die het verdient

Het is belangrijk dat u ook online in uw missie verwerkt. Als dit is gelukt, maak dan voor zowel offline (traditioneel) als online (elektronische bedrijfsvoering) een strategisch marketingplan en maak een leidinggevende hiervoor verantwoordelijk. Vanzelfsprekend moeten in beide strategische marketingplannen targets komen te staan en dienen de werkzaamheden door beide leidinggevende op elkaar afgestemd te worden. In het begin zal dit voor de nodige problemen / fricties gaan zorgen, omdat de interne routing en procedures niet goed op elkaar zijn afgestemd. Wanneer dit wel is gebeurd zal al vrij snel een win-win situatie gaan ontstaan, omdat men synergetische voordelen gaat behalen.

Maak van e-business uw extra business

In tegenstelling tot de traditionele markten kunnen nieuwe aanbieders van producten en diensten op het internet binnen één jaar uitgroeien tot marktleider. Belangrijk is, dat uw website op belangrijke zoektermen op topposities gezien en gevonden wordt binnen Google.nl en uw website qua bouw, taalgebruik, toegankelijkheid en snelheid aansluit bij uw doelgroep. Dit is mogelijk wanneer u de juiste e-commerce specialisten inschakelt. Hierover kunt u alles lezen in ons volgende blog.